Veel voorkomende fouten bij een badkamerrenovatie 

Wanneer je gaat verbouwen, is er een grote kans dat je ook je badkamer wilt gaan aanpassen omdat deze op een gegeven moment toe is aan vervanging. Wanneer je bezig bent om de opties te onderzoeken kom je er al snel achter hoe veel keuzes je hebt maar ook hoe de prijzen enorm variëren. Om jou hierin te helpen geven we hieronder een lijstje met veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij het renoveren van een badkamer en hoe jij dit kunt voorkomen. 

Veel voorkomende fouten bij een badkamerrenovatie

1. Zonder plan en budget beginnen

Wanneer je niet weet hoe je je badkamer wilt gaan renoveren en wat je plan is, kun je in paniek raken van de mogelijkheden die er zijn en die je worden aangepraat in sanitairwinkels. Daarnaast is het altijd belangrijk om te beginnen met het opstellen van een budget en aan de hand daarvan een plan te gaan maken wat realistisch is. In de Online Verbouwcursus helpen we je met dit plan zodat je weet wat je te wachten staat en veel betere keuzes zal gaan maken. 

2. Opnieuw indelen zonder kennis van leidingen 

Zoals je weet lopen er in een woning leidingen voor de douche, bad, wc en badmeubel. Wanneer je niet weet waar en hoe deze leidingen lopen, is het lastig om te besluiten of je een badkamer kan verplaatsen of opnieuw indelen. Vooral wc´s zijn cruciaal qua plek, omdat deze zijn aangesloten op het riool en deze buizen groter zijn in je woning. Zeker op een bovenverdieping kun je deze daarom vaak niet verplaatsen omdat er geen ruimte is onder de vloer. Beneden kun je deze vaak nog wel kwijt in de kruipruimte maar boven is er vaak geen ruimte om deze op een andere plek weg te werken onder de vloer. Daarom wordt een wc meestal aangeraden om niet te verplaatsen. Meestal worden de badkamers boven elkaar geplaatst in een woning om het leidingwerk zo eenvoudig mogelijk te maken. 

3. Ventilatie

Omdat er in een badkamer veel vocht ontstaat is het ventileren van deze ruimte belangrijk. Vaak is dit vooral lastig bij badkamers zonder ramen. Als er niet genoeg ventilatie is ontstaan er schimmels en vochtproblemen. Zorg in elke badkamer, ook met ramen, voor een goede Mechanische Ventilatie waarbij de vochtige lucht uit de badkamer wordt afgevoerd naar buiten.

4. Goedkoop materiaal 

Veel mensen zullen online gaan zoeken naar goedkopere alternatieven dan wat ze in een sanitairwinkel hebben gezien. Hier gaat het vaak mis, zeker bij kranen, want in het geval van sanitair geldt zeker `goedkoop is duurkoop` In de blog `Help mij sanitair kiezen voor de badkamer` helpen we je hier verder mee.

Vorige
Vorige

Een nieuwe kachel/haard, wat past bij mij?

Volgende
Volgende

Welke plinten kies ik voor mijn vloer?