Beton ciré of gietvloer in een badkamer of keuken 

Als je van plan bent om de vloer in je badkamer bijvoorbeeld te gaan aanpassen of je wilt misschien wel je hele keuken verbouwen, kun je een vloer van beton cire of giet overwegen. Uiteraard is dit een persoonlijke keuze maar het is wel altijd goed en fijn als je weet waar je op moet letten als je op zoek gaat. 

Verschil gietvloer en beton ciré

Ten eerste willen we eerst het verschil uitleggen tussen een gietvloer en beton cire:

Gietvloer 

Een gietvloer heeft een betonlook en wordt met een paar millimeter dikte op een ondervloer gegoten en is altijd strak en glad. Meestal is de ondervloer van zandcement of beton. Advies is om deze ondergrond altijd volledig te egaliseren voordat de gietvloer wordt aangebracht. Een gietvloer kan in een badkamer overal worden gelegd, omdat een gietvloer op basis van kunststof is en daarmee helemaal waterdicht is. 

Beton Ciré 

Een beton ciré vloer is eigenlijk een betonstuc die vrijwel op elke ondergrond hecht. Het product bestaat uit een samenstelling van cement, hars en water.  Beton ciré heeft een betonlook en dit materiaal kan naast de vloer ook op de muren worden toegepast. Het grote verschil met een gietvloer is dat je beton ciré op eigenlijk elk type ondergrond kunt aanbrengen. Het enige wat belangrijk is, is dat de ondergrond vormvast en egaal is. Beton Ciré heeft een meer levendige en stoere uitstraling dan een gietvloer. 

Daarnaast kun je beton cire in elke NCS- of RAL-kleur laten mengen en laten afwerken met een rustige of robuuste look. 

Goed om te weten dat de prijs per m2 voor beton cire hoger is dan bij een gietvloer. 

Ons advies in badkamers

In badkamers wordt vaak beton cire gekozen, maar ons advies is om het niet in de douche neer te leggen, omdat er te veel water daar komt. Er wordt vaak nog wel gezegd dat een beton cire ook waterdicht kan worden gemaakt met een beschermende laag, maar deze kan vrij gemakkelijk worden aangetast. 

Tip: bekijk ook de blog “Welke vloer kies je voor een badkamer?

Vorige
Vorige

Hoe maak je een goede badkamerindeling?

Volgende
Volgende

Stof op je vloer - welke opties heb ik?